Potek vašega poleta s padalom

1. Priprava na polet

Dobimo se ob dogovorjenem terminu, na dogovorjenem kraju. Za polet s tandemom, praktično ne potrebujete ničesar, vse vam priskrbimo mi. Sami morate poskrbeti le za ustrezna obuvala in oblačila, katera so odvisna od letnega časa. Upoštevati je potrebno, da je na večjih višinah med poletom temperatura nižja, lahko tudi od 10-15 stopinj Celzija. Glede obuvala priporočamo čevlje, ki segajo čez gležnje – pohodniški čevlji. Uporabna bodo tudi sončna očala. Seveda se potrudimo, da odgovorimo tudi na vsa vaša vprašanja.

 

2. Vožnja in priprava na štart

Z jadralnim padalom vzletimo na hribu oz. pobočju. Zato se moramo najprej na štartno mesto odpeljati. Ko prispemo na štart pričnemo z pripravo opreme. Na tla razgrnemo jadralno padalo in sprostimo vrvice. Za tem si nadenemo letalni sedež in zapnemo sistem vezi. Vse to za vas opravi pilot tandema. Za tem se pripnemo še na jadralno padalo. Potnik je vpet pred pilota. .

 

3. Vzlet jadralnega padala in jadranje

Vzlet je razmeroma enostaven. Točna navodila, kako izvedeta vzlet vam razloži pilot pred vzletom. V osnovi naredimo nekaj korakov po pobočju in že smo v zraku. Ko smo varno v zraku se udobno namestite v sedež in že uživate v čudovitem razgledu in občutkih letenja. V zraku iščemo termična dviganja, ter s tem pridobivamo ali vzdržujemo višino. V nasprotnem primeru začnemo počasi jadrati proti tlom. Jadralno padalo upravljamo s pomočjo krmilnih vrvic. V primeru ugodnih vremenskih razmer in zadostne višine, vam pilot omogoči, da lahko tudi sami upravljate jadralno padalo in naredite nekaj zavojev. Trajanje poleta je odvisno od vsrte vašega naročila za izvajanje daljših letov pa smo v največji meri odvisni od vremenskih pogojev, oz. termike. Vedno se trudimo zagotoviti minimum časa v zraku. Po želji potnika lahko v primeru ugodnih razmer ostanemo v zraku tudi dlje časa.

 

4. Pristanek

Pristajamo na točno določenem mestu, ki je v naprej določeno in je uraden pristajalni prostor. Tam vas lahko pričakajo prijatelji ali sorodniki. Polni različnih doživetij ste bogatejši za IZJEMNO IZKUŠNJO. Po pristanku dobite diplomo in opcijsko tudi video posnetek ali slike vašega poleta, ki vas bo za vedno spominjal na ta čudoviti dogodek. Hkrati pa vam bodo vsi priznali, da ste postali čisto pravi jadralec.

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar poletov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal