Pogosta vprašanja pri poletu s helikopterjem


Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Omejitve so odvisne od tipa helikopterja. Pri helikopterju Robinsonu R44 za zagotavljanje varne vožnje ne smete biti težji kot 110 kg in ne manjši od 130 cm. Skupna teža za vse tri potnike ne sme presegati 80 kg na potnika. Pri helikopterju Eurocopter EC120 in Eurocopter AS 350 za zagotavljanje varne vožnje ne smete biti težji kot 110 kg in ne manjši od 130 cm. Skupna teža za vse štiri oz. pet potnikov ne sme presegati 80 kg na potnika. Pri helikopterju MI-8 ni nobenih posebnih omejitev.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Glede starosti ni omejitev, pomembno je da izpolnjujete zgornje pogoje glede teže in višine. Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za letenje morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Načeloma velja, da če lahko vozite v osebnem avtomobilu, lahko tudi letite. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varno je letenje? 

Letenje seveda spada med rizične športe, vendar je današnja tehnologija zelo napredovala. Vsi naši inštruktorji letenja imajo vsa potrebna dovoljenja za izvajanje te dejavnosti. Za izvajanje letenja uporabljamo najsodobnejšo opremo in preverjene helkopterje. Statistično gledano je letenje varnejše od vožnje z avtom!

Kako dolgo bo trajal polet in priprave? 

Ob dogovorjenem terminu se dobimo na dogovorjenem kraju, kjer se opravi priprava na let, nato sledi polet s helikopterjem. Pri helikopterju MI-8 bo vaš polet trajal caa. 20 min pri helikopterju Robinson R44 pa 15 min. oz. več če ste dokupili minute letenja. Pri helikopterju Eurocopter EC120 in Eurocopter AS 350 je potrebno od skupnega leta odšeti še caa 5 minut, ki jih helikopter potrebuje za vzlet in pristanek in se štejejo v čas letenja.

Ob kakšnem vremenu lahko opravimo polet? 

Ob pogojih, ki so predpisani za normalne letenje, oz. ob normalni vidljivosti in brez večjih padavin. Hitrost vetra ne sme presegati dovoljenih vrednosti.

Kakšno hitrost dosežemo s helikopterjem? 

Hitrost je odvisna od tipa helikopterja in vremenskih pogojev, so pa končne hitrosti tja do 250 km/h.

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal