Doživetja v zraku

Človeka so od nekdaj privabljale višine in razsežnosti neba, kjer so lahkotno poletavale ptice. Sanje o letenju so začeli uresničevati mnogi umi zgodovine in drugi navdušenci letenja: padalo je načrtoval že Leonardo da Vinci, Dedal in Ikar sta izdelala krila, balon sta poslala v višave brata Montgolfier, z brezmotornim letalom je poletel nemški inženir Otto Lilienthal, z motornim letalom američana brata Wright…

Skozi čas so se tehnike in naprave letenja tako izpopolnile in razvile, da danes lahko uživamo v zraku brez znanja, izkušenj, treninga... Uresničite tudi vi svoje sanje in občutite drznost, pogum ter adrenalinsko navdušenje, ki so skozi stoletja poganjali človeka v zračne višave.

 

Skok s padalom v tandemu

Tandemski skok s padalom je eno največjih adrenalinskih doživetij. Ponujamo vam skoke iz različnih višin in na različnih lokacijah v Sloveniji in tujini.

Polet z jadralnim padalom

Si želite izpolniti željo po letenju, občutku svobode, leteti kot ptica? Vse to lahko izkusite in doživite v poletu z jadralnim padalom v tandemu.

Akrobatsko letenje

Bi si radi ogledali pokrajino z letalom, vendar tokrat z glavo navzdol? Če bi radi izkusili G-sile in izvajali akrobatske manevre kot so zanke, sodčki ipd. si privoščite akrobatsko letenje z TOP piloti.

Pilot za eno uro

Ali ste si že vedno želeli postati pilot? Sedite za krmilo letala in skupaj z našim inštruktorjem poletite v nebo. V enournem poletu boste spoznali osnove letenja in zmogljivosti letala.

Polet z balonom

Pri poletu z balonom boste doživeli edinstveno izkušnjo. Veličasten balon z vročim zrakom, poganja veter nad pokrajino in omogoča spektakularen pogled iz ptičje perspektive. Balonarstvo je nebeško darilo za vse ljubitelje prostranih obzorij.

Polet s helikopterjem

Še niste leteli s helikopterjem? Uresničite si vašo željo in se popeljite s helikopterjema Robinson R44 ali MI-8 na panoramsko vožnjo, kjer boste lahko občudovali pokrajino iz ptičje perspektive.

Letenje v vetrovniku

Zračni tok v vetrovniku je tako močan, da preprosto ležete nanj in na njem letite. S spreminjanjem položaja telesa boste zaradi delovanja aerodinamičnih zakonitosti v zračnem toku lahko izvajali različne letalne prvine.

Letenje z JET letalom

Če ste že vedno želeli leteti pravo lovsko reaktivno letalo, potem ste pri nas na pravi poti. Preizkusite se kot pravi vojaški pilot za en dan in poletite v nebo z MIG-29, MIG-15, L-39 Albatros,...

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal