Pogosta vprašanja pri Zip Line-u


Kaj je "Zip Line"? 

Zipline je spuščanje po jeklenih vrveh, napeljanih z enega na drugi breg. Je iznajdba raziskovalcev, ki so v preteklosti raziskovali ekosisteme tropskega deževnega gozda: ter živali in rastline, ki tam domujejo. Iz potrebe in v iskanju različnih pristopov do globljih delov gozda ter načinu, kako bi zmanjšali vpliv na sam ekosistem, je nastal zipline; danes eden izmed najbolj priljubljenih načinov zabave po vsem svetu.

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Za zagotavljanje varne vožnje ne smete biti težji kot 150 kg, za višino pa ni posebnih omejitev.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Minimalna starost za samostojno spuščanje je 10 let, mlajši od 10 let pa se lahko spuščajo v tandemu z vodičem (od od 4 let navzgor). Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov. Navzgor ni omejitev.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za Zip Line ne potrebujete dodatnega predznanja, od udeležencev pričakujemo normalno psihofizično zdravje. Morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Če imate težave s srcem, visokim krvnim pritiskom ali hrbtenico vam priporočamo, da se pred spustom posvetujete z vašim izbranim zdravnikom. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varno je spuščanje? 

Vsa oprema, ki jo uporabljamo pri aktivnosti in vsa obvezna oprema udeležencev je iz najkvalitetnejših materialov in testirana po evropskih standardih. Strokovno izobraženi in usposobljeni vodniki vam bodo razložili potek samega spusta in vam odogovorili na vsa vaša vprašanja. Preden se dejansko začne vaša avantura, boste seveda trenirali tudi spust po jeklenici.

Kako dolgo bo trajalo? 

Ob dogovorjenem terminu se dobimo na zbirni točki, kjer boste dobili vso potrebno opremo, nato vas odpeljemo na prvo točko spusta. Sledi izobraževanje in priprave za varno spuščanje. Sama avantuta traja nato caa. 3 ure.

Ob kakšnem vremenu lahko opravimo spust? 

Slabo vreme samo po sebi ni vzrok, da adrenalinsko doživetje odpade. Ob resnično neprimernem vremenu (nevihte, močno deževje,..) vas bomo o tem tudi obvestili tako, da lahko v dogovoru z vami najdemo ustreznejši termin.

Kaj potrebujem od svoje opreme? 

Priporočamo primerno obutev, kot so pohodni čevlji ali teniški copati. Ostala obvezna oprema, ki jo uporabljate v času aktivnosti, je vključena v ceno doživetja.

Ali lahko kupim karto za eno osebo ali potrebujem skupino? 

Za adrenalinsko doživetje je potrebno min. 4 osebe. V primeru manjšega št. oseb se preprosto priključite drugi skupini, kar uskladimo z drugimi rezervacijam pred samim adrenalinskim doživetjem.

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal