Pogosta vprašanja pri Bungee skoku


Kaj je Bungee Jumping? 

Bungy jumping je resnično izjemen šport. Z elastično vrvico ste pripeti na most, jez ali drugi objekt s katerega se vržete v globino. Že sama misel na skok v globino, lahko poraja sum, da mora to biti zelo nevarno. V resnici je ravno obratno. Pri bungee skokih so izredno visoki standardi varnosti, nevarnost poškodb je zelo nizka, če skoki izpolnjujejo minimalne zahteve in se opravijo v strokovnih rokah.

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Ne smete biti lažji kot 43 kg in ne težji kot 150 kg, omejitev glede višine pa ni. Pri tandemskih skokih je lahko maksimalna skupna teža 150 kg. Vse mere in teže so predpisane iz strani proizvajalca opreme, zato odstopanja niso možna.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Za izvedbo Bungee skoka morate biti stari minimalno 14 let, navzgor omejitve ni. Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov in podpisano ozjavo v primeru, da ne bodo prisotni pri skoku.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za bungee skok morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Načeloma velja, da če lahko vozite osebni avtomobil, lahko tudi opravite bungee skok. Skok odsvetujemo osebam s težavami srca in ožilja, oz. jim priporočamo, da se pred skokom posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varen je Bungee skok? 

To je najvarnejša oblika doživetja prostega pada. Če se upoštevajo vsi predpisani standardi in skoke opravite z usposobljenemi izvajalci so možnosti za poškodbe minimalne oz. nične!

Ali se je že kdo poškodoval? 

Z veseljem vam sporočamo, da se še noben potnik, ki je skočil z Xsport ekipo ni poškodoval, seveda je ob tem potrebno slediti navodilom naših inštruktorjev.

Kako dolgo bo trajal moj skok? 

Ob dogovorjenem terminu se dobimo na prizorišču, kjer je potrebno izpolniti prijavnico, ter po potrebi nekoliko počakati, da pridemo na vrsto. Nato sledi priprava na skok, kar traja vse skupaj približno 15 min. Vsekakor imejte na razpolago eno ali dve uri časa.

Ob kakšnem vremenu se lahko skače? 

Skače se ob vsakem vremenu, razen močnejšem dežju ali nevihtnih pogojih.

Kakšno hitrost dosežemo v prostem padu? 

Tudi preko 100km/h, odvisno od teže in načina odskoka.

Me bo med skokom strah? 

Upamo, da vas bo vsaj malo strah. Večina, ki je že skočila prizna, da največ strahu občutijo ob odskoku, med tem ko v prostem padu neizmerno uživajo.

Kakšna je obremenitev pri bungee skoku? 

Za skoke uporabljamo različne vrvi, za različne razrede teže, ter tako ohranimo izredno nizek stres za vse skakalce. Pri skoku je obremenitev približno 2,5 G - kar je enakovredno polnemu zaviranju avtomobila iz 20 km/h do 0 km/h. Takšne sile ne predstvaljajo nikakršnih težav povprečno zdravemu človeku.

Ali se lahko bungee elastika pretrga? 

S pravilnim ravnanjem in shranjevanjem (kot jih predpiše proizvajalec in TÜV) je razpoka nemogoča! Vse vrvi so opremljene z elastičnim omejevalnikom raztezanja, ki prepreči poškodbe. Vsi drugi uporabljeni pripomočki izvirajo iz priznanih podjetij in s tem v skladu s strogimi standardi plezalne opreme. Za vsako komponento zagotavljamo tudi dvojno varovanje. Varnost je pri nas na prvem mestu!

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar skokov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal