Kanjoning - Fratarica

Kanjoning - Fratarica
Šifra: XSKN004
Nagradne točke: 10
Status: Na voljo
Cena: 90,00 €
Brez DDV: 73,77 €
Cena v nagradnih točkah: 900

Možnosti

* Ime in Priimek na bonu:

0 (0/5)  0 mnenj  |  Napiši mnenje

Soteskanje v kanjonu Fratarica

Pri kanjoningu se še ob taki sreči skozi aktivnost ne boste izvlekli suhi. Po potokih, ki so nekje izdolbli zanimive prehode, drugje preskočili proti dolini v čudovitih slapovih, raziskujete kanjone, zarezane v gore in stene na Bovškem. Za kanjoning avanturo morate strah pred višino pustiti doma in pričakovati popolno adrenalinsko dogodivščino, ki vas bo osvežila med plavanjem, skakanjem v globoke tolmune in spuščanjem z vrvjo prek previsnih slapov.

Kanjon Fratarca zahteva že višjo stopnjo pripravljenosti, saj ga je voda zarezala v enega najveličastnejših ostenij v Julijcih – v Loške stene. Na treh slapovih je uporaba vrvi obvezna, drugje pa v tolmune skačemo ali se dričamo po naravnih toboganih. Več koncentracije kanjon zahteva zaradi deloma obvezne uporabe vrvi, sicer pa tehnično ni zahteven, saj ni zaprt, pa tudi hoja po njem ni pretežavna. Vsekakor pa strah pred višino pustite doma, saj je spektakularna Parabola – slap, po katerem se spustite z vrvjo, visoka vrtoglavih 45 metrov. Ostali slapovi so visoki med 2 in 22 m. Po kanjonu se proti dolini prebijate 3–4 ure. Priporočamo, da s seboj vzamete prigrizek in pijačo.

Nad vasico Log pod Mangartom se razprostirajo mogočne loške stene. Tu si je ljubka in neutrudna Fratarica utrla skoraj navpično pot v dolino, zato pričakujte številne skoke, tobogane, različne spuste z vrvjo obkroženi z nepozabnimi panoramami. Največji izziv ture soteskanje Fratarica predstavlja najvišji slap Parabola, ki pa ga boste z našimi strokovnjaki premagali na nepozaben način. Stopite tudi pred Katedralo, pravljična izkušnja v Triglavskem narodnem parku pa še toliko lepša zaradi uspešnega timskega dela Vas in naše usposobljenega osebja. Hoja do vstopne točke vzame 25 do 40 minut. Spust po kanjonu traja od tri do štiri ure.

Omejitve
- Minimalna starost je 10 let
- Obvezno znanje plavanja in brez strahu pred višino

Oprema ki jo priskrbimo mi
Čelada, pas, neoprenski čevlji, neoprenske hlače in jakna

S seboj prinesite
Brisačo in kopalke

Podrobnosti
Trajanje 3-4 ure.
Lokacija Potok Fratarica (Bovec).
Vključeno Prevoz, vodnik, vsa potrebna oprema (čelada, pas, neoprenski čevlji, neoprenske hlače in jakna).
Doplačilo Brez doplačil.
Veljavnost Veljavnost karte je 1 leto po nakupu tako, da se lahko naročite na poljuben termin izvedbe vašega adrenalinskega doživetja.

Napiši mnenje

Ime:


Vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Ocena: Slabo           Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:Oznake: voda, kanjoning

Vsebina košarice

Iskanje po vsebini

Uporabniški račun

E-mail naslov:
Geslo:Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal