Slavko Prešern

Ukvarjanje s padalstvom je uspešna povezava značaja, življenskih vrednot in v mojem primeru bližine letališča, kjer sem že kot otrok spremljal vragolije, ki so jih izvajali padalci. Takoj ko sem dosegel zahtevano starost, sem se seveda začel ukvarjati s tem prelepim športom, ki me je spremljal mojo celotno mladost vse do danes. S skakanjem sem pričel leta 1995 in si na različnih tekmovanjih in boogie-jih do danes priskakal več kot 1100 skokov, kar je za slovenske razmere zavidljiva številka.

Po prenehanju tekmovalnih dejavnosti sem svojo kariero v padalstvu nadgradil z licenco za učitelja padalstva. Kot učitelj lahko sedaj lepote padalstva približam novim nadobudnežem in jih uvajam v skrivnosti tega specifičnega športa.

Prav tako sem pridobil licenco za tandem pilota tako, da lahko sedaj tistim posameznikom, ki nimajo časa ali volje postati licenciran padalec, kot tudi bodočim padalcem, prikažem lepote tega športa. S svojim znajem jim tako lahko omogočim letenje, prosti pad in užitke, ki jih doživljam sam vsakokrat, ko skočim s padalom.

Tandemski skok priporočam vsem, ki se želijo dotakniti zraka, saj boste lahko le tako zvedeli zakaj ptice pojejo. Razlogov, zakaj skočiti s padalom v tandemu je toliko kot korakov v dnevu. Vprašanje je le, ali boste stopili ali ne.


Moji dosežki v padalstvu

  • 1. mesto v RW-8 na državnem prvenstvu (likovni skoki)
  • 2. mesto na paraskiju v mladinski konkurenci (kombinacija padalstva in smučanja)
  • 3. mesto v RW-4 na državnem prvenstvu (likovni skoki)
  • Več uvrstitev na stopničke v različnih pokalnih in klubskih tekmah

 

Pin It
Poglejte si druge osebe v kategorijah:
Copyright © 2020 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal