Potek vašega skoka s padalom

1. Priprava na skok

Dobimo se ob dogovorjenem terminu na dogovorjenem kraju. Oblečete ustrezno športno opremo (kombinezon, čelado, rokavice in očala) in opremimo vas s sistemom vezi, s katerimi boste priklopljeni na pilota tandemskega padala. Sledi priprava na skok, ki traja približno 10 minut. Predstavimo vam potek skoka in vas seznanimo s procedurami v letalu, na odskoku iz letala, položajem telesa v prostem padu, upravljanjem padala ter položajem za varni pristanek. Seveda se potrudimo, da odgovorimo tudi na vsa vaša vprašanja.

 

2. Polet z letalom

Vkrcamo se v letalo in ponovimo postopek odskoka iz letala. V letalu se privežemo, tandemski pilot vas pritrdi na sistem vezi in nato z letalom vzletimo. Z letalom poletimo do določene višine (letalo potrebuje približno 15 minut do višine 4000 m). Med poletom lahko uživate v pogledu na panoramo, tandemski pilot pa vam bo razkazal pokrajino, vas sproti obveščal o višini in poskrbel za odlično vzdušje.

 

3. Skok iz letala

Ko letalo doseže želeno višino sledi skok. Bistvo skoka v tandemu je odskok iz letala in prosti pad. Premaknemo se proti vratom letala in SKOČIMO!!! Po skoku iz letala začutimo močan piš vetra. Ne boste čutili padanja, ne boste čutili gravitacije, čutili boste lebdenje. Prosto letimo in hitrost narašča vse do 220 km/h in več. Zajamejo nas nepopisni občutki in povišanje adrenalina.

 

4. Letenje s padalom

V prostem padu letimo do 60 sekund oz. kar do 100 sekund pri skokih iz višine 6000 metrov. Na višini 1.500 metrov tandemski pilot odpre padalo. Hitrost in veter nadomesti mirno jadranje skozi neomejen zračni prostor, ki ponuja prelep razgled po obzorju ob rahlem pišu vetra in pomirjajoči tišini. Tandemski pilot vam preda krmilne vrvice in ob njegovi pomoči lahko za nekaj minut tudi sami poskusite krmiljenje padala.
Pri višini 300 metrov se začnemo pripravljati na pristanek. Tandemski pilot ponovno prevzame nadzor in poskrbi za mehak in varen pristanek.

 

5. Pristanek

Pristanemo na točno določenem cilju, kjer vas čakajo prijatelji in sorodniki. Polni različnih doživetij ste bogatejši za IZJEMNO IZKUŠNJO. Po pristanku dobite diplomo in opcijsko tudi video posnetek vašega skoka oz. prostega pada, ki vas bo za vedno spominjal na ta čudoviti dogodek. Hkrati pa vam bodo vsi priznali, da ste postali čisto pravi PADALEC.

 

Iskanje po vsebini

Naročilo skoka s padalom

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar skokov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal