Pogosta vprašanja pri skoku s padalom


Kaj je skok s padalom v tandemu? 

Tandemski skok je najvarnejši in najpreprostejši način za spoznavanje čudovitih občutkov prostega pada. Zanj vam ni potrebno opraviti zahtevnega in dolgotrajnega tečaja za pridobitev padalske licence.

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Vse mere in teže so predpisane iz strani proizvajalca opreme, zato tandem potnik ne sme biti težji kot 95 kg in ne manjši od 140 cm. Z osebami težjimi od 95 kilogramov se individualno pogovorimo glede možnosti izvedbe tandemskega skoka s padalom tako, da nas prosim v tem primeru prej kontaktirajte.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Omejitev glede starosti ni, pomembno je le, da potnik izpolnjuje zgornje pogoje glede teže in višine. Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za skok s padalom morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Načeloma velja, da če lahko vozite osebni avtomobil, lahko tudi skočite iz letala. Skok odsvetujemo osebam s težavami srca in ožilja, oz. jim priporočamo, da se pred skokom s padalom posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varno je skakanje s padalom? 

To je najvarnejša oblika padalstva. Padalstvo seveda spada med rizične športe, vendar je današnja tehnologija, še posebej na področu skokov s padalom v tandemu zelo napredovala. Vsi naši tandem inštruktorji imajo vsa potrebna dovoljenja za izvajanje te dejavnosti, so pa tudi učitelji in inštruktorji padalstva. Za izvajanje skokov uporabljamo najsodobnejšo in preverjeno padalsko opremo, skupaj z AAD elektronskimi napravami, ki v primeru izrednih razmer avtomatsko aktivirajo rezervno padalo in tako omogočijo varen pristanek. Po nekaterih raziskavah je skok iz letala celo bolj varen od igranja golfa!

Ali se je že kdo poškodoval? 

Z veseljem vam sporočamo, da se še noben potnik, ki je skočil z Xsport ekipo ni poškodoval, seveda je ob tem potrebno slediti navodilom našega tandem inštruktorja.

Ali lahko imam pri skoku svojo kamero? 

Žal pri skoku svoje kamere ne smete imeti, ker zaradi varnostnih razlogov, tako predpisujejo proizvajalci padal, ki zagotavljajo licenciranje tandem pilotov.

Kako dolgo bo trajal moj skok v tandemu? 

Ob dogovorjenem terminu se dobimo na letališču, kjer se opravi priprava na skok, nato sledi približno 15-minutno letenje z letalom do odskočne višine, 60 -100 sekund prostega pada ter 5-10 minut letenja pod odprto kupolo padala. Vsekakor imejte na razpolago eno ali dve uri časa.

Ob kakšnem vremenu se lahko skače s tandemom? 

Ob pogojih, ki so predpisani za normalne padalske skoke, oz. ob normalni vidljivosti in brez padavin. Hitrost vetra ne sme presegati 10 m/s.

Kakšno hitrost dosežemo v prostem padu? 

Preko 220 km/h, prav toliko kot običajni padalci.

Ali se lahko pri takšni hitrosti normalno diha? 

Seveda! Dihanje v prostem padu je še najbolj podobno dihanju pri vožnji s hitrim motorjem brez čelade.

Me bo med skokom s padalom v tandemu strah? 

Upamo, da vas bo vsaj malo strah. Večina padalcev prizna, da največ strahu občutijo ob vzletu letala in med samim poletom, med tem ko v prostem padu neizmerno uživajo.

Kako trd je pristanek s padalom? 

Pristanek s padalom je bolj nežen kot pristanek pri skoku s stola.

Ali potnik lahko pade s tandema? 

Ne, nikakor. V sistem ste vpeti na večih točkah tako, da je nemogoče, da bi kakorkoli zdrseli iz sistema vezi.

Opravil sem skok in želim licenco. Kako naprej? 

Če ste nad skokom s padalom tako navdušeni, da želite opraviti licenco za samostojno skakanje, nas kontaktirajte in z veseljem Vam bomo pomagali pri izbiri primernega načina in kraja šolanja, glede na vaše potrebe.

 

Iskanje po vsebini

Naročilo skoka s padalom

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar skokov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal