Pogosta vprašanja pri pilotu za eno uro


Kaj pomeni "pilot za eno uro"? 

Pilot za en uro je informativni polet, kjer boste spoznali osnove letenja in manevriranja letala. V rokah boste imeli krmilo letala, seveda pod budnim očesom inštruktorja letenja, ki vas bo varno popeljam v višave in vam razložil vsa vaša vprašanja.

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Za zagotavljanje varne vožnje ne smete biti težji kot 120 kg (Dvosed - 110 kg) in ne manjši od 130 cm. Vse mere in teže so predpisane iz strani proizvajalca letal, zato odstopanja niso možna.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Za letenje boste morali biti stari najmanj 14 let, pomembno je da tudi izpolnjujete zgornje pogoje glede teže in višine. Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za letenje morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Načeloma velja, da če lahko vozite osebni avtomobil, lahko tudi letite letalo. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varno je letenje? 

Letenje seveda spada med rizične športe, vendar je današnja tehnologija zelo napredovala. Vsi naši inštruktorji letenja imajo vsa potrebna dovoljenja za izvajanje te dejavnosti. Za izvajanje letenja uporabljamo najsodobnejšo opremo in preverjena letala. Statistično gledano je letenje varnejše od vožnje z avtom!

Kako dolgo bo trajal polet in priprave? 

Ob dogovorjenem terminu se dobimo na letališču, kjer se opravi priprava na let, nato sledi enourno letenje z letalom. Vsekakor imejte na razpolago cca dve uri časa.

Ob kakšnem vremenu lahko opravimo polet? 

Ob pogojih, ki so predpisani za normalne letenje, oz. ob normalni vidljivosti in brez večjih padavin. Hitrost vetra ne sme presegati dovoljene vrednosti.

Kakšno hitrost dosežemo z letalom? 

Hitrost je odvisna od tipa letala in vremenskih pogojev, so pa končne hitrosti takšnih letal preko 300 km/h.

Opravil sem polet in želim pridobiti licenco. Kako naprej? 

Če ste nad poletom tako navdušeni, da želite opraviti licenco za samostojno letenje, nas kontaktirajte in z veseljem Vam bomo pomagali pri izbiri primernega načina in kraja šolanja, glede na vaše potrebe.

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal