Pogosta vprašanja pri JET letenju


Kako je mogoče, da tudi sam upravljam letalo? 

Izobraževanje za pilota vojaškega letala traja leta?
Usposabljanje za pilota vključuje veliko več kot samo letenje: bojne situacije, izobraževanje o izrednih razmerah, vzlete in pristanke, taktiko, usposabljanje koncentracije, itd so spretnosti, ki jih potnik ne potrebuje - navsezadnje ne gre za bojni let. Naši piloti imajo ogromno letalskih izkušenj. Ker naši piloti navadno letijo enosedežna letala, so seveda sposobni samostojno upravljati vse kritične situacije, kot so vzlet in pristanek ter varno pristajanje v sili.

Kdaj lahko letim? 

Večina letov je možna med tednom od ponedeljka do petka, možno so seveda tudi izjema ob določenih praznikih ali večjih prireditvah. Let z L-39 je možen tudi čez vikend v Nemčiji. Kontaktirajte nas in potrudili se bomo, da uredimo let na vaš željen termin.

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Za zagotavljanje varne vožnje ne smete biti težji kot 120 kg in med 145 cm in 205 cm višine. V primeru, da ste blizu teh mej nas prosimo kontaktirajte.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Za letenje boste morali biti stari najmanj 17 let, pomembno je da izpolnjujete zgornje pogoje glede teže in višine. Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov. Navzgor ni omejitev.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za letenje morate biti zdravi, in posedovati dobro psihofizično kondicijo, ki si jo načeloma potrebno potrditi pri vašem zdravniku. Glavna kriterija sta, da imate zdravo srce in normalen krvni pritisk. Če vaš zdravnik ne vidi potencialnih rizikov, potem boste tudi opravili medicinski pregled pred samim letom.

Kako varno je letenje? 

Vojaška lovska letala izpolnjujejo druge varnostne zahteve kot sodobna potniška letala. V naravi takšnih letov je, da je prisotno tudi nekaj tveganja. Delamo vse, kar je v naši moči, da se tveganje zmanjša kolikor je le mogoče: v letih, ki jih je urejamo letijo najboljši piloti zračnih sil. Veliko naših pilotov ima visoke vojaške čine, nekatere med njimi so delali ali delajo kot testni piloti v letalskem raziskovalnem inštitutu Gromov na legendarni Zhukovsky zračni bazi, v letalski tovarni SOKOL v Nižnem Novgorodu ali na Aero Vodochody v Češki republiki. Naši L-39 piloti so med najboljšimi na svojem področju - kot L-39 inštruktorji z leti delovnih izkušenj in piloti v letalski skupini "Vyazma Rus" so svoje znanje vedno znova lahko dokazali. MIG piloti imajo na tisoče ur usposabljanja za letenje in so usposobljeni na številnih letalik, npr, L-39, MiG-15, MiG-23, MiG-25, MiG-29, SU-27 ali celo TU-134! MIG-29 so v lasti države in pogosto letijo. So servisirani v skladu s predpisi in v potrebnih intervalih.

Koliko prej moram naročiti let? 

Da bi pridobili dostop do omejenega vojaškega območja v Rusiji, je potrebno vložiti vse zahtevane dokumente najmanj 50 dni pred predvidenim datumom letenja. Ruski vojaški uradniki preverijo vaše podatke in nato izdajo dovoljenja za dostop. Na žalost tukaj ne obstaja dosti fleksibilnost za prijavo poleta na kratki rok. Za vse druge lete priporočamo naročilo rok najmanj 30 dni, čeprav se lahko v izjemnih primerih tudi dogovorimo za krajše roke. Prej boste naročili, večja je verjetnost, da boste lahko leteli na želeni datum.

Kakšno hitrost dosežemo z letalom? 

Hitrost je odvisna od tipa letala in vremenskih pogojev, boste pa z L-39 leteli tja do 750 km/h, z MIG-29 pa tudi z nadzvočno hitrostjo.

Ali me lahko kdo spremlja? 

Seveda! Ne glede na to ali bo letel le en član skupine ali vsi - z veseljem vam bomo pripravili ustrezno ponudbo. Sopotniki, ki ne letijo, lahko seveda še vedno v živo uživajo v spektaklu. Za skupinska potovanja in evente, ki jih lahko organiziramo za vas nas prosimo kontaktirajte.

Ali nas lahko več naenkrat leti v letalih? 

Odvisno od vrste letala in zračne baze, je možno, da ste v zraku istočasno. Skupinski polete ponujamo v Franciji in Rusiji. Krona te ponudbe je let z znamenito akrobatsko skupino Breitling JET Team, kjer boste izvajali skupinske akrobacije!

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal