L-39 Albatros na Češkem

Spektakularno vojaško JET letalo na Češkem

Vsem navdušencem vojaških letal lahko po zelo razumni ceni ponudimo prave užitke pri letenju reaktivnega letala. Le nekaj kilometrov od meje z Nemčijo je v Češkem Plznu, Aero L 39 Albatros pripravljen za vkrcanje. To letalo je bilo standardno jet trenažno letalo vseh letalskih sil bivšega vzhodnega bloka - in še danes opravlja svoje naloge v številnih državah po Evropi in svetu. Zaradi svoje okretnosti in manevrirnih sposobnosti letenja, se L 39 Albatros še vedno uporablja kot trenažno jet letalo in tudi kot oboroženo lahko letalo za napade zrak-zemlja.

Razmeroma nizki stroški vzdrževanja vojaškega letala L 39 v primerjavi z drugimi bojnimi letali dopušča relativno nizko ceno vašega adrenalinskega doživetja. Vsaka stranka, ki je letela z L 39 Albatros, opisuje izkušnjo kot nepozabno, razburljivo in cenovno dostopno.

Pravi "Dogfight" manevri - prevzemite nadzor nad L 39 Albatros tudi sami!

Akrobatsko letenje izgleda na letalskih miting lepo in zanimivo na pogled, v pravem letalskem spopadu pa ima svoj reševalni namen: vojaški piloti vseh svetovnih letalskih sil se usposabljajo v manevrih, kot so zanke, valji, Immelmann, Split-S, obrnjen let in drugo, da so v pravih zračnih bojih seznanjeni s sposobnostmi letala. Xsport stranke lahko doživijo to osupljivo vojaško akrobatsko vožnjo sami v kokpitu - zaradi ekstremnih G-sil so postavljene meje obremenitve, ki pa so določene zaradi vas in pilota in ne letala.

Če bi radi vzeli zadevo v svoje roke, ste z Xsport-om na pravi poti, da se vam uresničijo sanje. Po ustreznem usposabljanju in predstavitvi letenja v zraku, boste lahko sami prevzeli krmilno palico L 39 in celo naredili nekaj akrobacij. In to s pravim vojaškim letalom - z osupljivo hitrostjo!

Dan vašega življenja - na vojaškem letališcu Rdeče armade!

Velikansko vojaško letališče na Češkem je bilo do konca hladne vojne, dom številnih MIG-21 eskadrilj. Na letališcu je bilo sočasno nastanjenih tudi do 75 MiG-21 lovskih nadzvočnih letal. To letališče Rdeče armade se sedaj uporablja za reaktivne bojne lete z L-39.

To za današnje čase popolnoma predimenzionirano letališče, se ponuja za letalski izlet kar samo. Ogledate si lahko stare vojašnice in letala L-39, ki se trenutno obnavljajo.

Ekstremno nizek let - in to s 750 km/h!

Kaj naredi dobrega pilota, zelo dobrega pilota? Njegove izkušnje in število ur letenja. Vaš osebni pilot Xsport-a na Češkem se lahko pohvali s tem v veliki meri. Kot nekdanji pilot zračnih sil in testni pilot Aero Vodochody - proizvajalca bojnih letal L 29 Delfin, L 39 Super Albatros in L 159 Alca - je postalo letenje z vratolomno hitrostjo del njegovega vsakdana. Te izkušnje se odražajo tudi v mirni in zaupljivi naravi pilota - na tleh in v zraku. Nobenemu drugemu ne bi radi zaupali pri tako imenovanih "low-pass" preletih. To dih jemajoče nizko letenje - le nekaj metrov nad tlemi - v tej obliki obvlada le nekaj izkušenih pilotov. Vaš pilot L 39 v Plzen-u je eden izmed njih.

Dan vašega L-39 leta

Ob prihodu na letališče boste spoznali svojega pilota. Po spoznavanju odidete v informativni prostor, kjer boste imeli čas govoriti s pilotom o podrobnostih letala in programa letenja. Skupaj boste lahko določili, kako bi naj program izgledal - pa naj bo to miren "panoramski let" ali pa v akcijo zapakiran program zračnega bojevanja: pilot bo vaše želje, upošteval kolikor bo le šlo. Sledi celovito pojasnilo o varnostnih sistemih v kokpitu, nato pa boste prejeli letalski kombinezon in čelado. Odpravimo se proti letalski pisti, kjer tehniki že pripravljajo letalo za vzlet. Ko se boste usedli v kokpit, bo zemeljska posadke še dodatno preverila in zategnila vaše pasove. Pilot vam bo še enkrat pojasnil delovanje varnostnih sistemov in najpomembnejše instrumente v pilotski kabini. Po preizkusu "Intracom" sistema, se počaka na dovoljenje za vzlet in že poletimo. V zraku boste dobili priložnost, da sami nadzirate letalo in izvajate manevre, kot so zanke (luping) in valji.
K celotnemu programu spadajo tudi naslednji manevri:

 • Valji
 • Immelman
 • Zanke (luping)
 • Split-S
 • Dvigovanje
 • Spuščanje
 • Tail Chase
 • V kolikor je mogoče in po želji: extremno nizki preleti terena (do 5m nad tlemi), "touch-and-go"

Po pristanku boste imeli priložnost za spominske fotografije s svojim pilotom v in pred letalom. Prav tako boste prejeli potrdilo o letenju z reaktivnim vojaškim letalom in manevrih, ki ste jih izvedli. Po letu se boste osvežili s pijačo in nazdravili z vašim spremstvom na to fantastično doživetje.

Uživajte vikend na Češkem: stare ulice, slastno pivo in razkošne jedi vas čakajo

Polet z Xsport-om na Češkem se lahko odlično dopolnjuje z nekaj sproščujočimi dni na Češkem. Zgodovinsko jedro mesta Plzen s katedralo svetega Bartolomeja in mnogimi prijetnimi restavracijami s tradicionalno kuhinjo vas vabijo, da se ustavite. Ampak ob sončnem zahodu še zdaleč ni konec: ponoči se mesto spremeni in veseli turisti in Čehi poskrbijo za burno nočno življenje. In še ena prednost: zaradi ugodnega menjalnega tečaja češke krone, lahko preživite v Pragi, Plzen-u in drugje veliko časa, ne da bi morali seči globoko v žep.

Tudi sami lahko letite L-39 Albatros

Xsport lahko organizira za vas let z L-39 Albatros. Če želite rezervirati vožnjo z letalom nas prosimo kontaktirajte.

 

Pin It

Iskanje po vsebini

L-39 Albatros - posnetek vašega letenja v lovskem reaktivnem letalu!

Tehnični podatki L-39

Aero L-39 Albatros je najbolj razširjeno JET trenažno vojaško letalo na svetu.

 • Dolžina: 12.13 m
 • Razpon kril: 9.46 m
 • Max. hitrost Vne: 980 km/h
 • Max. višina 11.000 m
 • Max. teža: 4.700 kg
 • Max. hitrost vzpona: 13.5 m/s
 • Dolet: do 1.750 km

L-39

L-39 Albatros - let v pravem vojaškem bojnem letalu ni nedosegljiv!

Cena leta/naročilo


Cena letenja L-39 na češkem
 • 1.999,00 EUR za 20 minutni let
 • 2.899,00 EUR za 30 minutni let
 • 299,00 EUR za video paket

Za naročilo nas prosimo kontaktirajte!

Vse cene so brez vključenega DDV-ja

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2019 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal