Potek vašega akrobatskega poleta

1. Priprava na polet

Ob dogovorjenem terminu se dobimo na letališču v Maribor, Lescah ali na katerem koli drugem dogovorjenem kraju. Najprej vam bo izkušen učitelj letenja predstavil letalo. Skupaj bosta izvedla tudi obvezen predpoletni pregled letala. Inštruktor vam bo na kratko razložil vremenske pogoje za letenje. Sledi prestavitev letala na vzletno stezo, spoznavanje inštrumentov in priprava na polet. Predstavil vam bo potek letenja in vas seznanil s procedurami v letalu, upravljanjem letala ipd. Seveda se bomo potrudili, da odgovorimo tudi na vsa vaša vprašanja.

 

2. Polet z letalom

Vkrcamo se v letalo in ponovimo osnovne postopke. Z obvezno "check listo" pregledamo vse postopke za vzlet letala in že poletimo. Z najzmogljivejšimi motornimi akrobatskimi letali se boste podali v višave in spoznali, da je najboljši športni avtomobil komaj kaj več kot igračka za otroke. Pri akrobatskem letu z jadrilico boste spoznali, kako se sledi vlečnemu letalu, opazovali okolico in poslušali komunikacijo s kontrolo zračnega prometa. Na dogovorjeni višini se boste odpeli od vlečnega letala ali vitle in spoznali užitke akrobatskega jadralnega leta. Izvajali boste akrobatske (aerobatske) like kot sta zanka (luping) in Immelman, ter opazovali vgrajen G-meter ko vas bod G-sile potiskale v sedež ali pa boste za nekaj trenutkov lebdeli v zraku. Na vašo željo boste lahko tudi poprijeli za krmilno palico in pod budnim očesom inštruktorja preizkusili svoje pilotske sposobnosti.

 

3. Pristanek z letalom

Sledi pristanek letala, kjer se boste pred območjem letališča javili kontroli prometa za pridobitev dovoljenja in že sledijo postopki za uspešen pristanek. Polni različnih doživetij ste bogatejši za izkušnjo, ki je ne boste kar tako pozabili. Ogled pokrajine iz ptičje perspektive z glavo navzdol ne doživite vsak dan!

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar poletov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal