Pogosta vprašanja pri akrobatskem letenju


Kaj pomeni "akrobatsko letenje"? 

Akrobatsko letenje je način letenja, kjer z letalo opravljamo različne akrobatske manevre in figure kot so lupingi, Immelman-i,.. Preizkusili boste zmogljivosti letala v pravem pomenu besede! Polet se prične z rahlim tipanjem vaših zmogljivosti, potem pa napreduje skozi akrobatske figure: od osnovnih do najbolj naprednih. Naj bodo poleti blagi ali pa doživite ekstreme akrobatskega letenja: izberite sami, kako daleč želite iti!

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Za zagotavljanje varne vožnje z motornimi letali Giles G202 in Pitts S2B ne smete biti težji kot 90 kg in ne večji od 190 cm, za jadralno letalo G103 TWIN II pa ne smete biti težji kot 100 kg in ne večji od 200 cm, za vsa letala pa tudi ne smeti biti manjši od 120 cm. Vse mere in teže so predpisane iz strani proizvajalca letal, zato odstopanja niso možna.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Za letenje ni omejitvenih starosti, pomembno je da izpolnjujete zgornje pogoje glede teže in višine. Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za letenje morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Če imate težave s srcem, visokim krvnim pritiskom ali hrbtenico vam priporočamo, da se pred poletom posvetujete z vašim izbranim zdravnikom. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varno je letenje? 

Letenje seveda spada med rizične športe, vendar je današnja tehnologija zelo napredovala. Vsi naši inštruktorji letenja imajo vsa potrebna dovoljenja za izvajanje te dejavnosti. Za izvajanje letenja uporabljamo najsodobnejšo opremo in preverjena letala. Statistično gledano je letenje varnejše od vožnje z avtom!

Kako dolgo bo trajal polet in priprave? 

Ob dogovorjenem terminu se dobimo na letališču, kjer se opravi priprava na let, nato sledi letenje. Včasih je zaradi različnih dejavnikov potrebno nekoliko počakati, vsekakor imejte na razpolago cca. dve uri časa.

Ob kakšnem vremenu lahko opravimo polet? 

Ob pogojih, ki so predpisani za normalne letenje, oz. ob normalni vidljivosti in brez večjih padavin. Hitrost vetra ne sme presegati dovoljene vrednosti.

Opravil sem polet in želim pridobiti licenco. Kako naprej? 

Če ste nad poletom tako navdušeni, da želite opraviti licenco za samostojno letenje, nas kontaktirajte in z veseljem Vam bomo pomagali pri izbiri primernega načina in kraja šolanja, glede na vaše potrebe.

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar poletov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal