Pogosta vprašanja pri wakeboardingu


Kaj je wakeboarding? 

Wakeboarding oz. deskanje na vodi je šport, ki združuje tri različne športe: deskanje na snegu, smučanje na vodi in surfanje. Cable wakeboarding je oblika deskanja na vodi s pomočjo vlečnice.

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Ne smete biti težji kot 150 kg, za višino pa ni nobenih omejitev.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Omejitev glede starosti ni. Osebe mlajše od 14 let morajo biti v prisotnosti svojih zakonitih zastopnikov oz. morajo ti predtem podpisati izjavo: v tem primeru ne potrebujejo prisotnost staršev oz. zakonitih zastopnikov. Je pa priporočjivo da je oseba stara nekje 8 let oz. od št. noge 33 dalje.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za wakeboarding morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Za napredovanje v tem športu, pa potrebujete vseeno nekaj atletskih sposobnosti. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varen je wakeboarding? 

Tako kot v vsakem športu lahko seveda tudi tukaj nastanejo poškodbe, ki pa so zaradi dejstva, da se šport dogaja na vodi ponavadi minimalne. Vaše wakeboarding doživetje bodo vseskozinadzorovali naši izkušeni inštruktorji, ki bodo poskrbeli, da bo vaše doživetje potekalo varno in brez težav.

Kako dolgo bo trajal wakeboarding? 

Če ste se odločili za tečaj bo le ta trajal od 1-2 uri, odvisno od dodatnih oseb, ki ste jih naročili pri nakupu tečaja. Če želite samo deskat, pa si lahko zakupite vlečnico za neomejen čas.

Ob kakšnem vremenu lahko wakeboardamo? 

Načeloma ob vsakem vremenu razen v primeru neviht in ko veter presega 50 km/h.

Kdaj so termini za wakeboarding? 

Termini so med tednom od 14. ure do 20. ure (v septembru do 19. ure), med vikendom in prazniki pa od 09. ure do 20.ure (v septembru do 19. ure). Storitev se opravlja od 1.maja do 1.oktobra.

 

Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal