Doživetja v vodi

Vodo najdemo skoraj povsod, saj je kar 71 % zemljine površine prekrito z vodo. Je naravna dobrina, ki je pogoj za življenje na Zemlji. Vodi se lahko zahvalimo, da smo lahko odkrivali svet, saj se je v preteklosti največ raziskovalo prav z ladjami. Človek se je že vedno znajdel odlično v vodi - najprej kot plavalec, kasneje z izumom prvih podvodnih dihalnih naprav pa tudi pod njo.

V današnjem času so vodni športi vsakdanja stvar in so se razvili v tisoče disciplin in smeri tako, da se je skoraj vsak že srečal z vsaj enim vodnim športom. Uresničite tudi vi svoje sanje in občutite drznost, pogum ter adrenalinsko navdušenje, ki so skozi stoletja poganjali človeka v vodna prostranstva.

 

Rafting

Nepozabna dogodivščina, ki jo lahko delite s svojimi prijatelji, družino, sodelavci ali neznanci, saj je primerna čisto za vse. Rafting je namenjen skoraj vsakomur, saj ne potrebujete tehničnega predznanja, vsekakor pa morate znati plavati in biti pripravljeni na vašo veliko avanturo!

Kajakaštvo

Preden se spustite po divji soteski, se boste seznanili z tehnikami kajakaštva in uporabo varnostne opreme. Po samo nekaj vajah boste vi, vaše veslo in kajak postali neločljiva enota. Ukrotite tekočo reko in postanite pravi kajakaš.

Bellyak

Bi radi poskusili nekaj novega, drugačnega kot sta hydrospeed in kajak? Tu je novost, križanec med že znanima ploviloma za divje vode. Že samo ime bellyak pove, da je osnovni položaj v tem novem križancu ležanje na trebuhu in sicer z glavo naprej. Za vesla pa se uporablja kar roke.

Hydrospeed

Bi radi okusili divjo moč reke? Hydrospeed oz. rečni bob je namenjen tistim, ki imajo radi adrenalin in predvsem direkten stik z vodo. Z neoprensko obleko, anorakom in plavutkami se borite z brzicami reke, na mirnih delih pa občudujete lepote narave. Na sebi imate tudi zaščitno opremo (čelada in jopič), ki vas bosta ščitila pred udarci.

Tubing

Prepustite se brzicam prelepe reke in svežemu zraku, ki ga nudi narava. Ponujamo mam adrenalinski rečni spust po prečudovitih rekah in sicer s tubo oziroma napihnjeno zračnico. Ves čas poti vas bo spremljal izkušen vodič. Za varnost bo poskrbela neoprenska obleka in čevlji, plavalni jopič ter čelada.

Supanje

Na Havajskem otočju znanem kot Hoe he'e nalu ima SUP šport polinezijsko dediščino, vendar je resnično postal priljubljen kot zabava v 40. letih 20. stoletja. Dandanes je najhitreje rastoči šport na svetu z navdušenci, ki veslajo na vseh mogočih krajih!

Kanjoning

Soteskanje ali kanjoning je adrenalinsko športno doživetje, ki vam napolni duha in razmiga telo, pri tem pa odkrivate najbolj skrite kotičke narave. Omogoča vam spust po neokrnjenih soteskah, plavanje po kristalno čistih tolmunih, spuščanje po slapovih in še mnogo več.

Potapljanje

Pod vodo se odpira fascinanten vzporedni svet: spokojnost - raznolikost - breztežnost. Medtem ko je bilo potapljanje nekoč izključno rezervirano za licencirane potapljače, je danes postalo dostopno vsem. Navdušujoče potapljaške izkušnje si lahko pridobite med poskusnim/uvodnim potapljanjem ali različnimi tečaji "Open Water Diver".

Wakeboarding

Wakeboarding ali deskanje na vodi je šport, ki združuje tri različne športe in sicer deskanje na snegu, smučanje na vodi in surfanje. Preizkusite se tudi sami in zasurfajte po vodi!

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal