Pogosta vprašanja pri Vertical Runningu


Kaj je Vertical Running? 

Pri Vertical running-u tečete po navpični steni navzdol, pri čemer ste zavarovani s posebnimi kabelskimi sistemi. Res je malo čudno tekati po navpični stenah, ampak zato se ravno gre - da poskusite nekaj norega.

Ali so kakšne omejitve glede teže in višine? 

Ne smete biti težji kot 110 kg, omejitev glede višine pa ni. Vse mere in teže so predpisane iz strani proizvajalca opreme, zato odstopanja niso možna.

Ali je kakšna omejitev glede starosti? 

Za izvedbo Vertical runninga morate biti stari minimalno 14 let, navzgor omejitve ni. Seveda osebe mlajše od 18 let potrebujejo odobritev svojih zakonitih zastopnikov in podpisano ozjavo v primeru, da ne bodo prisotni pri spustu.

Kaj pa zdravstveno stanje? 

Za Vertical Running morate biti zdravi, ni pa vam potrebno opraviti zdravniškega pregleda. Načeloma velja, da če lahko vozite osebni avtomobil, lahko tudi opravite spust. Spust odsvetujemo osebam s težavami srca in ožilja, oz. jim priporočamo, da se pred spustom posvetujejo s svojim osebnim zdravnikom. Oseb pod vplivom alkohola ali drog ne sprejemamo.

Kako varen je Vertical Running? 

To je najvarnejša oblika navpičnih spustov po vrveh. Če se upoštevajo vsi predpisani standardi in spuste opravite z usposobljenemi izvajalci so možnosti za poškodbe minimalne oz. nične!

Ali se je že kdo poškodoval? 

Z veseljem vam sporočamo, da se še noben potnik, ki je opravil Vertical Running z Xsport ekipo ni poškodoval, seveda je ob tem potrebno slediti navodilom naših inštruktorjev.

Kako dolgo bo trajal moj spust? 

Ob dogovorjenem terminu se dobimo pri mostu, kjer je potrebno izpolniti prijavnico, ter po potrebi nekoliko počakati, da pridemo na vrsto. Nato sledi priprava na spust, kar traja vse skupaj približno 15 min. Vsekakor imejte na razpolago eno ali dve uri časa.

Ob kakšnem vremenu se lahko vertikalno teče? 

Vertical Running je ob vsakem vremenu, razen močnejšem dežju ali nevihtnih pogojih.

Kakšno hitrost dosežemo pri spustu? 

Hitrost pri spustu si boste določali sami; vse je odvisno od vaše volje in poguma. Da pa hitrost ne bi narasla vas iz zgornje baze še dodatno varujemo in nadzorujemo vašo hitrost spusta.

Me bo med spustom strah? 

Upamo, da vas bo vsaj malo strah. Večina, ki je že opravila Vertical Running pravi, da največ strahu občutijo pri nagibu čez rob brezna, medtem ko v samem spustu neizmerno uživajo.

Ali se lahko nosilna vrv pretrga? 

Vse uporabljene vrvi imajo nekajkrat večjo nosilnost, kot jo dovoljena maksimalna teža udeleženca, zato je pretrg vrvi praktično nemogoč. Vsi uporabljeni pripomočki izvirajo iz priznanih podjetij in s tem v skladu s strogimi standardi plezalne opreme. Za vsako komponento zagotavljamo tudi dvojno varovanje. Varnost je pri nas na prvem mestu!

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar tekov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal