Potek motokros tečaja

1. Priprava na vožnjo

Dobimo se ob dogovorjenem terminu, na dogovorjenem kraju. Najprej se bomo malo pogovorili o vaših izkušnjah z motorjem in glede na povedano se bomo skupaj odločili, kateri motor je najprimernejši za vas. Pomerili in oblekli si bomo tudi popolno motokros zaščitno opremo, nato pa pričnemo z obveznim ogrevanjem telesa. Nato vas seznanimo z načinom uporabe motorja, s pravili na progi, s prikazom osnovnega položaja sedenja, speljevanja, zaviranja,...

 

2. Vožnja po poligonu

Po pripravi in teoriji vožnje motokrosa, se preko različnih vaj naučimo pravilno speljevati, se varno ustaviti, zavijati, stati na motorju, peljati preko grbin ipd. Skozi celoten tečaj vas bo spremljal inštruktor, ki vas bo sproti usmerjal in vas opozarjal na napake, ter vam svetoval kako izboljšati samo tehniko vožnje. .

 

3. Zaključek tečaja

Po tečaju sledi ponovno pogovor z vašim inštruktorjem, skupaj bosta naredila povzetek vaše vožnje, dobili pa boste tudi napotke katere stvari pri vožnji še lahko izboljšate in kako lahko to storite. Če boste želeli z vožnjo še nadaljevati, se boste lahko dogovorili za nov termin in tako še dodatno nadgradili vaše znanje.

 

Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal