Potek vašega bungee skoka

1. Priprava na skok

Dobimo se ob dogovorjenem terminu na dogovorjenem kraju. Oblečeno imejte udobno obleko (trenerka, kratke hlače,...). Po pristopu na most vas opremimo s sistemom vezi, s katerimi boste priklopljeni na bungee elastično vrv, sledi tudi obvezno tehtanje. Predstavimo vam potek skoka in vas seznanimo s procedurami pri odskoku, položajem telesa v prostem padu,.... Seveda se potrudimo, da vam odgovorimo tudi na vsa vaša vprašanja.

 

2. Skok in prosti pad

Ko ste na vrsti za skok, pristopite na rampo, kjer se opravi še zadnji pregled. Počasi se premaknete do roba in pred vami je čudovit pogled na dolino pod vami pa tudi do 96 metrov globine. Vendar brez skrbi - pripeti ste na elastično vrv in že se prične odštevanje...
3, 2, 1,... Bungeeeeeee!! In že se odrinete iz rampe kjer v prostem padu drvite v globino, ter dosežete tudi do 100 km/h. Tik pred gladino vode (po želji se lahko tudi potopite) vas elastična vrvica nežno ustavi in vas nato izstreli nazaj v višino, kar nato še nekajkrat ponovite.

 

3. Skok s potopom - Dive In

Pri skoku z potopom, se bungee elastika prilagodi na ustrezno dolžino glede na vašo telesno težo tako, da se z rokami ali glavo delno potopite v vodo. Ker je v tej fazi skoka elastična vrvica že polno napeta in ste izguubili že vso kinetično energijo, je seveda skok z potopom popolnoma varen. Je pa seveda pri takšnem skoku adrenalinsko doživetje še ekstremnejše saj je občutek, da se boste zaleteli v vodo še intenzivnejši.

 

4. Skok v tandemu

Že želite lahko skočite tudi v tandemu z vašim partnerjem, prijateljem,... Skok je še posebno doživetje za tiste, ki si ga mogoče ne bi upali opraviti sami. Skok je podoben solu skoku le da v tem primeru v sistem vezi priklopimo dve osebi, ki lahko nato v skoku uživata skupaj. Skok v tandemu je popolnoma varen, saj so vse bungee vrvi dimenzionirana na mnogo večje teže.

 

5. Zaključek skoka

Ko se bungee elastična vrv umiri, vas s pomočjo čolna odpeljemo na obalo, kjer se vam bodo še verjetno nekaj časa tresla kolena od adrenalina. Toda brez skrbi... Skok ste preživeli :-) ... in polni novih občutkov, ki ste jih doživeli v prostem padu ste bogatejši za IZJEMNO IZKUŠNJO.

 

Iskanje po vsebini

Imaš vprašanja?

Kontaktirajte nas

Koledar skokov

loader
Copyright © 2022 Xsport. Vse pravice pridržane.
Pogoji poslovanja | Izjava zasebnosti | Xsport™ je blagovna znamka podjetja KinetiQ d.o.o.
Spletne plačilne možnosti
Xsport na Facebook-u
Xsport na Twitter-ju
Xsport na Instagram-u
Xsport na Pinterest-u
Xsport na YouTube
Xsport RSS kanal